Brezplačna poštnina za naročila nad 49,99 EUR!
0
  • V košarici ni izdelkov.

GAL Glicin, 500 g

Glicin je najpogostejša aminokislina v beljakovinah kolagenskega tipa. V majhnih količinah je prisoten tudi v drugih beljakovinskih virih. Danes uživamo veliko manj kolagenskih beljakovin kot naši predniki, saj enolončnice, kostna juha, žele, drobovina in podobna živila niso več v modi.

15.99 

Na zalogi (se lahko naroči)

Šifra: GAL-GLICIN-500G Kategoriji: ,

Opis izdelka

okusa, brez Glicin je naravna aminokislina, ki jo v velikih količinah najdemo v kolagenu. Zaradi sladkega dodanih arom, je primeren za sladkanje živil/pijač. Je toplotno odporen in se lahko uporablja v pecivu in vročih napitkih. Njegova sladkost je približno enaka kot pri običajnem granuliranem sladkorju.

 

Glicin je najpogostejša aminokislina v beljakovinah kolagenskega tipa. V majhnih količinah je prisoten tudi v drugih beljakovinskih virih. Danes uživamo veliko manj kolagenskih beljakovin kot naši predniki, saj enolončnice, kostna juha, žele, drobovina in podobna živila niso več v modi. Tako se je precej spremenil delež aminokislin, ki jih dobimo z zaužitimi beljakovinami (na primer glicin se je zmanjšal v primerjavi z drugimi.) Tega med našo evolucijo ni bilo, zato obstaja sum, da ima to lahko škodljive posledice. Ta sum potrjujejo tudi ugodni učinki dodajanja glicina.

 

Priporočeno uživanje: pred spanjem raztopite 1 čajno žličko v 1-2 dl mlačne tekočine (npr. vode) in počasi srkajte ali sesajte brez vode. Priporočljivo je tudi zaužiti manjšo količino (1 čajno žličko ali 1 moka žlico) po obroku, če v obroku ni bilo beljakovin kolagenskega tipa. Tako glicin, zaužit po obroku, pomaga uravnotežiti razmerje aminokislin, zaužitih v prehrani. Lahko ga zmešamo v kavo ali katero koli tekočino in spečemo v pecivo. Ima prijeten, sladek okus brez stranskih arom (če pa prašek damo neposredno v usta, je skoraj neprijetno sladek).

 

Če želite prebrati več o lastnostih sestavin in znanstvenem ozadju teh lastnosti, lahko to storite v spodnjem razdelku “Znanstveno ozadje”.

 

Ne prekoračite priporočene porabe! Izdelek ni nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte zunaj dosega otrok.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “GAL Glicin, 500 g”

Ne zamudite nobene novice

Naročite se na naše novice

PLAČUJ VARNO

Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami

PODPORA

Za podporo pišite na:
psdshop@psd-group.eu

LOKACIJA TRGOVINE

Šmartinska cesta 130
1000 Ljubljana

×