GAL Glicin, 500 g
Glicin je najpogostejša aminokislina v beljakovinah kolagenskega tipa. V majhnih količinah je prisoten tudi v drugih beljakovinskih virih. Danes uživamo veliko manj kolagenskih beljakovin kot naši predniki, saj enolončnice, kostna juha, žele, drobovina in podobna živila niso več v modi.
Opis izdelka
okusa, brez Glicin je naravna aminokislina, ki jo v velikih količinah najdemo v kolagenu. Zaradi sladkega dodanih arom, je primeren za sladkanje živil/pijač. Je toplotno odporen in se lahko uporablja v pecivu in vročih napitkih. Njegova sladkost je približno enaka kot pri običajnem granuliranem sladkorju.
Glicin je najpogostejša aminokislina v beljakovinah kolagenskega tipa. V majhnih količinah je prisoten tudi v drugih beljakovinskih virih. Danes uživamo veliko manj kolagenskih beljakovin kot naši predniki, saj enolončnice, kostna juha, žele, drobovina in podobna živila niso več v modi. Tako se je precej spremenil delež aminokislin, ki jih dobimo z zaužitimi beljakovinami (na primer glicin se je zmanjšal v primerjavi z drugimi.) Tega med našo evolucijo ni bilo, zato obstaja sum, da ima to lahko škodljive posledice. Ta sum potrjujejo tudi ugodni učinki dodajanja glicina.
Priporočeno uživanje: pred spanjem raztopite 1 čajno žličko v 1-2 dl mlačne tekočine (npr. vode) in počasi srkajte ali sesajte brez vode. Priporočljivo je tudi zaužiti manjšo količino (1 čajno žličko ali 1 moka žlico) po obroku, če v obroku ni bilo beljakovin kolagenskega tipa. Tako glicin, zaužit po obroku, pomaga uravnotežiti razmerje aminokislin, zaužitih v prehrani. Lahko ga zmešamo v kavo ali katero koli tekočino in spečemo v pecivo. Ima prijeten, sladek okus brez stranskih arom (če pa prašek damo neposredno v usta, je skoraj neprijetno sladek).
Če želite prebrati več o lastnostih sestavin in znanstvenem ozadju teh lastnosti, lahko to storite v spodnjem razdelku “Znanstveno ozadje”.
Ne prekoračite priporočene porabe! Izdelek ni nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte zunaj dosega otrok.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.