Brezplačna poštnina za naročila nad 49,99 EUR!
0
  • V košarici ni izdelkov.

Magnezijev bisglicinat 84 g, 90 kapsul GAL

18.62 

Na zalogi

Šifra: GAL-MAG-90K Kategorija:

Opis izdelka

GAL magnezijev bisglicinat

»Popolnoma reagiral«

Magnezij naslednje generacije z močjo glicina.

Obstaja veliko različnih oblik magnezija in vsaka od njih se izkorišča v različni meri. Ni dovolj vedeti ime dobro uporabljene oblike, saj ne razkrije dveh pomembnih stvari: ali povzroča redko blato? Če že, potem je že manj izkoriščen… Druga stvar,
če je forma “polno odreagirana”? Če ne, potem velik del magnezija ni v obliki, ki je navedena pri sestavinah, ampak je ostal v anorganski obliki.

V našem izdelku je magnezij prisoten le vezan na aminokislino glicin, torej je “popolnoma reagirala” organska oblika. Naše izkušnje kažejo, da ta oblika ne povzroča redkega blata ali drugih težav niti pri tistih z občutljivim želodcem.

Uporaba: Dnevno 2 x 1 kos. če vzamemo eno kapsulo zvečer po večerji ali pred spanjem, drugo pa po katerem koli obroku.

Ne prekoračite priporočene dnevne porabe!  Prehransko dopolnilo ne nadomešča uravnotežene, mešane prehrane in zdravega načina življenja.

 

Teža 1 tablete/kapsule ne sme presegati 1000 mg, vključno s kapsulo in pomožnimi snovmi. To pomeni, da če na izdelku z oznako Mg malat preberemo, da vsebuje 200 mg magnezija na kapsulo/tableto, potem že vemo, da ne gre za Mg malat, saj elementarna vsebnost magnezija v Mg malatu ne sme preseči 12 odstotkov, tj. kapsula/tableta ne sme vsebovati več kot 120mg, verjetno pa manj. Zato bi morali izmeriti eno kapsulo/tableto, na primer na nakitni tehtnici, in vzeti odstotek teže, opredeljen v prejšnjem seznamu. Dejanska vsebnost magnezija je lahko pod njo le, če dejansko vsebuje navedeno spojino. Vendar tudi to ni zagotovilo, saj obstajajo magnezijeve spojine, ki niso "popolnoma reagirale", vendar vsebujejo enako količino magnezija kot "popolnoma reagirale" spojine. Druga težava je, da je navedba vsebnosti magnezija na mnogih izdelkih zavajajoča ali napačna, saj je spojina sama označena kot magnezij, čeprav je elementarni magnezij le majhen delček tega, kot je razvidno iz zgoraj navedenih odstotkov.
Prehranska dopolnila abc-vitamini so skladna z veljavnimi predpisi Evropske unije. Uporabljajo se kot dopolnilo običajni prehrani in vsebujejo hranila v koncentrirani obliki. Pri označevanju, predstavitvi in oglaševanju prehranskih dopolnil ni dovoljeno pripisovati in navajati njihovega profilaktičnega ali kurativnega učinka
Anorganske oblike magnezija, kot so -sulfat, -oksid, -karbonat, -hidroksid, se komajda izkoristijo, lahko pa povzročijo redko blato oz. drisko, vežejo pa želodčno kislino. (Neabsorbirani magnezij povzroča npr. drisko, zato ni presenetljivo, da lahko uživanje neučinkovito izkoriščenih vrst magnezija povzroči drisko in druge črevesne težave.) Edina anorganska vrsta magnezija z relativno dobro stopnjo izkoristka je klorid, ki ne veže želodčno kislino, ravno nasprotno, pomaga pri njeni proizvodnji. Magnezijev bisciglinat je magnezijeva sol, tvorjena z aminokislinami glicina, in kot taka pomaga pri oskrbi telesa ne samo z magnezijem, ampak tudi z glicinom. Številni blagodejni učinki glicina so podrobneje predstavljeni v opisu glicina; dajmo jih nekaj tudi sem. Poveča učinkovitost inzulina, občutno zmanjša vpliv glukoze na zvišanje ravni krvnega sladkorja – in s tem tudi ogljikovih hidratov. Večina blagodejnih učinkov kolagena je tudi posledica visoke vsebnosti glicina: zmanjšuje gube, povečuje in povečuje elastičnost kože, pomlajuje in hidrira kožo. Pomaga pri razstrupljanju telesa in pripomore k bolj sproščenemu spancu. Nekateri lahko občutijo redko blato tudi zaradi dobro absorbiranih oblik magnezija (organsko/kelatno vezanega). Zanje je magnezijev bisciglinat najboljša rešitev, saj je najnežnejša različica magnezija, menda zato, ker se najbolje absorbira (nedvomno pa tudi pri tistih, ki jim druge oblike povzročajo drisko). V primeru te oblike so različice, ki niso »popolnoma odreagirane«, precej pogoste. Npr. izdelki, imenovani magnezijev glicinat (in ne magnezijev bisciglinat), zagotovo so. Doziranje: 2-4 kapsule na dan. Najbolje je, da vzamete 1 ali 2 pred spanjem, saj lahko celo pomaga pri zgagi ponoči ali za boljši spanec.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Magnezijev bisglicinat 84 g, 90 kapsul GAL”

Ne zamudite nobene novice

Naročite se na naše novice

PLAČUJ VARNO

Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami

PODPORA

Za podporo pišite na:
psdshop@psd-group.eu

LOKACIJA TRGOVINE

Šmartinska cesta 130
1000 Ljubljana

×