Brezplačna poštnina za naročila nad 49,99 EUR!

VITA KRILL, KRILOVO OLJE, 500 MG, 30 TABLET

9.72 

Prehransko dopolnilo

Prehransko dopolnilo | Krilovo olje, 500 mg

Raki/Kril,  (svetleči raki) se pojavljajo v velikih množicah v vseh oceanih sveta, še posebej okoli Antarktike. Večinoma jedo cvetni plankton.
Rakovo olje je prav tako kot ribje olje bogato z omega-3 alifatsko kislino, še posebej z DPA in EPA, ki sta bistvenega pomena za zdravje ljudi.

Olje rakcev Krill se bolje absorbira v telo od ribjega olja. Veliko ljudi ima težave z absorpcijo ribjega olja, za njih je rakovo olje boljša alternativa.
Rakovo olje vsebuje veliko naravnih antioksidantov in s tem tudi visoko raven astaksantina. To je rdeča, vodotopna valonia, ki jo najdemo v rakih, lososu in algah.

Nova generacija omega 3 maščobnih kislin je olje krila. Krili (osvetljeni raki) se v ogromnih količinah pojavljajo v vseh oceanih sveta, največ pa v vodah visoke čistosti Antarktike. Prehranjujejo se predvsem z rastlinskim planktonom. Olje krila in ribje olje je bogato z omega-3 maščobnimi kislinami, vendar je olje krila lažje prebavljivo in je dragocenejše. Omega-3 (in EPA in DHA) maščobne kisline v olju krila je treba redno uživati, saj EPA in DHA prispevata k pravilnemu delovanju kardiovaskularnega sistema (blagodejni učinek dosežemo z dnevnim vnosom 250 mg EPA in DHA).

Sestavine: krilovo oje, želatina, mokrilo za glicerin, sorbitol: sorbitol, prečiščena voda.

Kril – krilovo olje

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Kril (znanstveno ime Euphausiacea) je red višjih rakov s približno 110 opisanimi vrstami, ki živijo v vseh svetovnih oceanih. Večinoma so prebivalci odprtega morja – pelaški organizmi, posamezne vrste pa so tudi obalne ali globokomorske.

Večina vrst je drobnih, zrastejo centimeter ali dva v dolžino, le največji predstavniki merijo do 15 cm. Beseda »kril« izvira iz norveščine in v dobesednem prevodu pomeni »ribji zarod«. Del vrst se prehranjuje filtratorsko, tako da s preobraženimi sprednjimi okončinami precejajo fitoplankton in zooplankton (predvsem prvega) iz vode, ostale pa so plenilske in aktivno lovijo manjše predstavnike zooplanktona. Ker se zaradi hitrega razmnoževanja lahko pojavljajo izredno množično, so pomemben del oceanskega ekosistema, saj predstavljajo povezavo med primarnimi producenti in večjimi morskimi organizmi, kot so ribeglavonožcipingvinitjulnji in vosati kiti. Nekaterim od njih predstavlja kril največji delež prehrane. Med bolj znanimi je antarktični kril (Euphausia superba), ki se pojavlja v velikanskih jatah, njegovo biomaso ocenjujejo na 500 milijonov ton.

Človek lovi kril predvsem za hrano ribam v komercialnih ribogojnicah, v manjši meri pa tudi za lastno prehrano (jedo ga predvsem v Rusiji in na Japonskem) in za predelavo v farmacevtski industriji. Ulov antarktičnega krila ocenjujejo na slabih 100.000 ton letno.[1]

OPOZORILA IN NAVEDBE:

Priporočeni dnevni odmerek: 3 po 1 kapsula na dan z malo tekočine ob obroku.

“Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano“

“Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, zaščitenem pred svetlobo.“

“Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.“

“Shranjevati nedosegljivo otrokom!“

Neto teža: 22,5g (30db)

*** Priporočene dnevne vrednosti | USA DV = Daily Values / RDA (Preberi več)

Teža

Teža 0.05 kg
Dimenzije 5 × 5 × 9 cm
Dodatne informacije
Distributer za Slovenijo PSD d.o.o. Šmartinska cesta 130, Ljubljana, info.etr(at)psd-group.eu
Odgovorna oseba za navedbe Vitaking Kft, Lőszergyári u. 5, 8200 Veszprém, Hungary, info@vitaking.com
Proizvajalec Vitaking Kft, Lőszergyári u. 5, 8200 Veszprém, Hungary, +36 88 590 410, info@vitaking.com
Narejeno v EU
Oblika embalaže Plastična posoda
Rok uporabe Uporabno najmanj do datuma označenega na embalaži
Opombe Pred začetkom uporabe natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke!

Ne zamudite nobene novice

Naročite se na naše novice

PLAČUJ VARNO

Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami

PODPORA

Za podporo pišite na:
psdshop@psd-group.eu

LOKACIJA TRGOVINE

Šmartinska cesta 130
1000 Ljubljana

×